Ständigt sjuk… säkert fem gånger senaste 5 månaderna

Hela denna vintern har varit helt makalös för jag tror jag har varit sjuk ungefär fem gånger sen september 2017 och nu åkte jag på ytterligare en förkylning. Jag tror inte jag har varit så här mycket sjuk någonsin och man blir ju lite rädd att något i kroppen inte stämmer.

Troligtvis är det inget, men jag sen jag började springa så har jag inte haft några problem med förkylningar eller annat på väldigt länge. Det är precis som att allt kom på en gång sen jag började springa regelbundet och nu får man sota för att man tränar mycket. Förkylningen har kommit direkt när jag har tagit extra vila under helgerna, precis som när man slappnar av så kommer alla förkylningar.

Efter alla dessa förkylningar så är jag allmänt trött på att använda den där äckliga febertermometer som är sådan där klassisk modell som har varit lite var som helst. Nä… den har inte varit i rumpan, men den är fortfarande ganska äcklig med tanke på alla ställen den har varit under.

Febertermometer helst för hela familjen

Just nu jagar jag en ny modern febertermometer och helst en sådan som vi alla i familjen kan använda utan att det blir äckligt. Jag vet att det finns bra febertermometrar för att mäta i örat, men just nu kollar jag på Nokia Thermo som tar temperaturen genom att läsa av på pannan. Den lösningen känns som mest hygienisk just nu och då kan alla i familjen använda den utan att det blir äckligt.

Ja, jag kanske är lite överkänslig när det kommer till hygien men bara tanken får mig att rysa och det är dags att uppgradera sig till 2000-talet med lite bättre teknik.

Jag har varit inne på Nokias hemsida och har läst på lite kring modellen, den verkar vara den modell som fungerar bäst på barnen i alla fall. Nu har vi inte något problem med det med våra barn så det är inte därför som jag är intresserad. Det verkar dock vara den febertermometer som är mest smidig och mest hygienisk.

Jag har även kollat på lite bäst i test där bland annat https://inspekto.se/ har rankat denna febertermometer som det näst bästa alternativet. Så jag är ganska övertygad om att jag kommer beställa just denna modellen. Något jag verkligen gillar är att det går att synkronisera så att man kan spara ner historik för hela familjen så att man kan kolla av efterhand hur ens feber har rört sig.

Vill du läsa testet så finns det här https://inspekto.se/febertermometer-test/

Nu passade jag också på att besöka Apotekets hemsida för att se vilket utbud de har för de ställer väldigt höga krav på sitt produktsortiment. Men det verkar inte som de har Nokia Thermo alls, utan säljer endast Braun No Touch Plus som är mitt andraval så frågan är nu vilken febertermometer jag bör välja?.

Jag gillar de smarta finesserna som finns på Nokia-modellen med de olika profilerna och appen. Men sen så hade ju Braun No Touch också fungerat lika bra så frågan är om man kanske inte bara ska köpa Braun-febertermometern. Risken är så klart att jag ångrar mig, vilket jag gör allt för ofta tyvärr.

Troligtvis så blir det en beställning på Nokia Thermo redan idag så förhoppningsvis så får jag den redan på måndag om jag beställer nu på förmiddagen. Fördelen med att vara sjuk är att man får möjlighet till att göra sådana här kollar under morgon / förmiddag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.