Möblering till gästrum/vilorum

Vi har länge velat göra färdigt vårat vilorum eller gästrum som det heter ibland och det är mycket på grund av att vi behöver en extra gästsäng ibland. Just nu har vi ett rum som bara står där, fullt av skit och kartonger med skit som vi inte har orkat packa upp sen flytten.

Nu känner jag att det verkligen är dags att börja dra i gästrummet så det kan bli färdigt någon gång. Varje gång jag öppnar dörren till gästrummet får jag nästan panikångest för det ser ut som en jävla soptipp.

Det första jag kommer göra nu är att röja ut allt och gå igenom allt skit för att se vad som ska behållas samt slängas. Detta måste ske denna veckan för jag börjar jobba nästa tisdag och då finns inte tiden längre, i alla fall mycket mindre tid.

Jag har varit inne och kollat lite på dagbäddar för det är något som skulle kunna fungera både som gästsäng, men även som läshörna då vi båda läser ganska mycket och ibland är det skönt att kunna stänga in sig i lugn och ro med en bra bok. Det andra användningsområdet jag ser med en dagbädd är att använda den som soffa när vi har fest med mera.

Jag har varit inne på både Blocket och Tradera för att se om jag kunde komma över en billig dagbädd i läder, men har inte riktigt hittat något som passar mig. Dagbäddar.nu har ett par intressanta produkttips och jag är mest intresserad av att hitta en dagbädd i brunt läder för det skulle matcha våran soffa när vi har fest hemma. Snygga dagbäddar är inte direkt billiga, många verkar också var gjorda av designers vilket gör de ännu dyrare. Frågan är om man verkligen vågar investera i en dyr dagbädd, jag har provsuttit ett par stycken i möbelbutikerna och de är ju sköna. Men är de 10 000 kronor sköna? Nja… Det är nog mycket utseendet som man betalar förr, vilket kanske är okej när man tänker efter. De är ju som sagt väldigt sköna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.