Komma igång med min cykling, cykeltrainer

cykeltrainerJag har länge varit sugen på att komma igång med min cykling igen, för de som inte vet så tävlade jag ganska mycket för några år sen men jag kom av mig av en privat anledning. Nu börjar mitt sug komma igång igen äntligen och efter ha fått springa lite nu några månader har jag även fått tillbaka min kondition lite även om det kanske inte är toppnivå direkt.

Det sämsta med cykling är dock att det inte går att cykla under vintern men jag tittar på en potentiell lösning på det problemet. Det många cyklister gör under vintern är att de lägger om sin träning på spinningcykel och så vidare men det är så fruktansvärt tråkigt och en helt annan känsla.

Det jag tittar på just nu är en cykeltrainer som gör att jag kan koppla på min befintliga racercykel på en ställning med motstånd och förhoppningsvis ska jag även kunna koppla upp den direkt till en dator så jag kan cykla simulerade tävlingar.

Det är ganska nytt för mig men efter ha läst lite på cykeltrainer och cykelgalleri så har mitt intresse blivit ännu större. Visst där finns väldigt dyra cykeltrainers men mitt mål är nog att prova en i 2000-3000 kronors klassen för jag tror det räcker gott och väl för mig i början.

Mitt enda krav är att den är relativt tyst och att den ska kunna kopplas upp via dator eller min surfplatta så jag kan tävla mot mina egna gamla tider eller tävla mot andra på nätet.

Från vad jag har läst så ska det gå med de flesta modeller av cykeltrainers men jag kommer få läsa på lite till innan jag verkligen genomför mitt köp.

Jag visste att cykeltrainers fanns förr men jag har aldrig riktigt brytt mig om det för jag har alltid trott att det var spinningcykel eller liknande som gällde men nu förstår jag varför det är så himla populärt numera. För vem vill inte träna på sin träningscykel?

Jag kommer nog få röja ut ett av våra rum också så jag kan få plats med allt, cykel, dator, fläkt med mera så jag kan få ett ordentligt träningsrum i vinter för nästa år, då jäklar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.