Farsan fyller år om 5 dagar, flyga luftballong som present?

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg förra månaden så fyller farsan 60 år nu på lördag. Jag har lite idéer på vad man skulle kunna överraska honom med, men det mesta är ganska dyrt tyvärr. Men i och med han nollar och faktiskt blir 60 nu på lördag så måste man ge något ut över det vanliga.

Jag har kollat lite på olika upplevelser som man skulle kunna ge till honom, för det känns ändå som att han har det mesta redan och det finns helt enkelt ingen anledning till att köpa ytterligare en pryl. Däremot är ju upplevelser något riktigt kul och som förhoppningsvis är något han kommer få minnas väldigt länge.

Den upplevelsepresent som jag just nu lutar mig mest emot är nämligen att låta honom flyga luftballong, det är troligtvis något han skulle kunna få njuta av en fin sommarkväll. Bungyjump eller hoppa fallskärm är nog inget han skulle uppskatta, tvärtom så hade han nog blivit lite arg. Flyga luftballong är väl kanske också lite obehagligt till en början, men tillslut så släpper väl rädslan och man kan sedan få njuta av utsikten.

Jag har bland annat kollat på biljetter hos Flygluftballong.se och de har något som jag gillar, vilket är möjligheten till att byta upplevelse om han inte skulle känna för det. Jag vet att han har lite höjdskräck men vem har inte det liksom, den lilla rädsla han skulle få försvinner nog ganska snabbt.

Visst, flyga luftballong är kanske inte det billigaste men just nu kostar det endast 2 350 kronor per person, vilket ändå känns överkomligt. Jag själv är lite sugen på att hänga med upp i ballongen, men jag ska höra med min bror om vi kanske inte ska köpa en extra biljett till morsan. Det hade troligtvis varit lite roligare om någon annan också fick följa med upp i luftballongen. Eller?

Hur har ni andra gjort när ni har köpt upplevelsepresenter till era käraste, hade varit kul att höra era historier om just upplevelser som flyga luftballong. Jag har nämligen aldrig gett något liknande förut som födelsedagspresent, förutom något tråkigt spa eller liknande.

Men troligtvis är det bäst om jag kollar med morsan innan jag beställer och hör vad hon känner angående flyga luftballong med pappa. Vägrar hon totalt så får jag väl åka upp med honom, något jag gärna gör för honom och mig själv så klart. Det är ju trots allt något jag själv skulle vilja göra någon gång.

Presenten kommer han ju så klart inte kunna nyttja redan nu på lördag då det är något som behöver bokas in efter väder och så vidare. Men det får han leva med.

Har suttit och kollat en hel del filmer på Youtube med ballongflygning och det ser ju skithäftigt ut, vem skulle inte vilja göra det liksom. Vilken upplevelse för livet. I värsta fall så finns där ju 45 dagars öppet köp eller så går det ju att byta till en annan upplevelse.

Är det någon av mina läsare som någon gång har åkt luftballong överhuvudtaget? det är ju inte det mest vanliga transporten eller upplevelse. Om du någon gång har gjort det så får du gärna kommentera här under och berätta hur det gick och hur det kändes. Det är en upplevelse som nog de flesta gärna hade velat testa om de hade kunnat, det är nog ganska magiskt att få flyga en vindstilla kväll och blicka ut från ballongkorgen på allt som rör sig precis under en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.